Volop in beeld bij bevriende organisaties!

In de afgelopen jaren hebben we een mooi netwerk opgebouwd. We zijn blij dat we goed in beeld zijn bij bevriende organisaties.
De laatste maanden kregen we een paar bijzondere vragen, die ons weer eens flink op de kaart zetten.

Zo is er Siza, de grote zorgorganisatie voor mensen met een handicap. Het is de organisatie waar Kunst-Zinnig-Brein uit voortgekomen is. De afdeling Communicatie van Siza was op zoek naar een mooie afbeelding voor op de kerstkaart. Zelf heeft Siza dagbestedingslocaties en een atelier, waar cliënten tekenen en schilderen, maar er was geen schilderij of tekening uit die locaties die naar volle tevredenheid was. En toen dacht een medewerker van Siza (Bas) aan Kunst-Zinnig-Brein.
We leverden een aantal afbeeldingen aan en de organisatie koos een schilderij dat Ellert-Jan een jaar geleden heeft gemaakt. Het is een enorm doek van zeker een bij anderhalve meter, maar dat zie je op de kaart niet. Wat je ook niet ziet, is dat het schilderij eigenlijk nog niet helemaal af was toen we de foto ervan maakten. Het is een van de weinige werken van Ellert-Jan die hij niet gesigneerd heeft.
Deze dagen krijgen 3500 medewerkers van Siza de kaart van hun leidinggevende!

En dan is er de Kap, de organisatie die vrijwilligers en mantelzorgers uit Apeldoorn ondersteunt.
Joep kreeg de vraag of hij de kaart ter gelegenheid van de Week van de Mantelzorg 2019 weer wilde ontwerpen. Dit jaar zijn er twee versies, met twee verschillende schilderijen erop. Joep heeft deze schilderijen niet gemaakt, maar hij heeft de kaart grafisch voorbereid en ontworpen. De medewerker van de Kap hoefde zijn digitale bestanden alleen maar naar de drukker te sturen.
Op 11 december verscheen Informeel, het halfjaarlijks verschijnende tijdschrift van de Kap. Daarin staat een afbeelding van een van de mantelzorgkaarten én de strip die Robert voor het magazine heeft getekend.

Mogen wij de twee organisaties heel dankbaar zijn? En heel trots zijn op deze twee kunstenaars?

(16 december 2019)