Veel bekijks voor Kunst-Zinnig-Brein tijdens het Nursing Congres over NAH op 8 mei 2019

Voor de vierde keer in nog geen anderhalf jaar mochten we aanwezig zijn op het Nursing Congres over NAH.
Vandaag waren we voor de derde keer in De Reehorst in Ede.
We kregen weer de mooie plek in de foyer van het congrescentrum: het podium waar niemand omheen kon.

Goed team en goede dag
Het congres was niet uitverkocht, maar we hadden zeer veel aanloop. We werkten dan ook als een goed team.
Ank en Bas hoefden belangstellenden alleen maar naar boven het podium op te sturen. Daar hebben Sophia, Ko, Jan en Ellert-Jan veel mensen te woord gestaan.
Jan en Sophia waren aan het schilderen op het podium. Om hen heen stond een mini-expositie van schilderijen met de bijbehorende verhalen. Van schilderen kwam niet heel erg veel, want ze hadden veel vragen te beantwoorden.
Ko kon vanuit een andere invalshoek dingen uitleggen: hoe het is als mantelzorger van iemand met hersenletsel, wat hij kan betekenen en wat het hem zelf oplevert nu hij ook enthousiast vrijwilliger voor Kunst-Zinnig-Brein is.
Ellert-Jan leidde veel mensen rond langs de expositie en ging met velen in gesprek. Congresspreker Erik Scherder zocht hem speciaal op en sprak met hem af dat ze een volgende keer samen op het grote podium gaan staan. Voor Ellert-Jan was het een succesvolle dag: hij verkocht ook nog een schilderij!

We mogen terugkijken op een bijzondere en goede dag. We hebben veel nieuwe contacten opgedaan en mensen laten zien wat het schilderen ons brengt.
Aan het eind van de dag waren we erg moe, maar: ‘Goed en tevreden moe,’ zeiden we tegen elkaar.

Reacties
Ellert-Jan verzamelde reacties van bezoekers. Hij liet iedereen spontaan iets opschrijven hoe hij/zij het vond.
‘Mooi!’, ‘inspirerend’, ‘bijzonder’, ‘De verhalen zijn zó mooi’, ‘uitdrukking, emotie, geraakt’, ‘Prachtig om emotie zo mooi weer te geven. Fijn dat ik mee mocht kijken’, ‘Indrukwekkend, tijd te kort om me te verdiepen in elk schilderij’, ‘Gaaf’, ‘goed initiatief’, ‘Rust en spanning in verschillend werk, net als NAH’, ‘Ga zo door’, ‘indrukwekkende expositie’.
Een extra bijzondere reactie: ‘Het schilderij Hersenkronkels van Anja is precies wat ik herken, en haar verwoording raakt me. Heel mooi gedaan, allemaal.’

Nóg een keer
Op woensdag 18 september 2019 doen we het Nursing Congres nóg een keer. Dan in Hotel Van der Valk in Zwolle. Wij kijken er al naar uit.
Dank je wel: Christa, Manouk, Joost en het hele team van de organisatie voor de mooie dag en uitstekende ontvangst.

Hieronder zie je een serie foto’s van vandaag.

Foto’s: Bas Langereis