Succesvolle workshop Kunst-Zinnig-Brein tijdens Memory Family Day in CODA Apeldoorn (zaterdag 21 september 2019)

Het was Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 21 september 2019. We kregen de vraag of we in het kader van die dag een workshop wilden verzorgen in CODA Apeldoorn. Dat wilden we wel!

Op de bovenverdieping van CODA was de schitterende tentoonstelling MA te zien, de foto’s van de moeder van Hugo Borst (die zich zo inzet voor de verpleeghuiszorg en wiens moeder leed aan Alzheimer). Karin Fennes van de Kap vertelde een verhaal over iemand die dementie krijgt, over wat het kan betekenen voor de getroffene en de mensen uit de naaste omgeving, en welke ondersteuning er voor hen is. Er waren allerlei stands van organisaties bij wie mensen met Alzheimer en hun omgeving terecht kunnen. Ook was er veel informatie over de verschillende activiteiten van CODA voor mensen met dementie. En hoorden we daar muziek? Ja, dat was een workshop over de Ronnie Gardner Methode (om door middel van muziek en beweging de hersenen te stimuleren).

We kregen een mooie plek, gelijk in beeld als je de bovenverdieping op kwam. Je kon niet om ons heen!
Ellert-Jan was er om belangstellenden te woord te staan over Kunst-Zinnig-Brein. Helaas waren Sophia en Ko niet in de gelegenheid om ter plekke te schilderen en hun vervanger Riet meldde zich af wegens ziekte.
Het was niet heel druk, maar toch hebben zeker zes mensen een schilderij gemaakt. Daarnaast hadden we redelijk wat belangstelling voor de uitgestalde schilderijen en verhalen.

De materialen voor de workshop waren perfect verzorgd door CODA: mini-ezels, verf, doeken, schorten, noem maar op! We kregen assistentie van twee medewerkers van CODA. Dat betekende dat Ank, Evelien en Bas niet zo veel hoefden te doen.
Al met al een goede middag met mooie ontmoetingen. We hopen dat we mensen enthousiast hebben kunnen maken en hebben kunnen laten zien en ervaren dat schilderen het brein kan prikkelen en voor mensen met hersenletsel én met dementie veel kan betekenen.