Onze expositie ‘Water’ in het Watermuseum is geopend! (17 januari 2020)

Voor een goed gevulde zaal opende wethouder Roelof van der Zee afgelopen vrijdagmiddag 17 januari onze expositie Water in het Watermuseum in Arnhem.

Het Watermuseum heeft een hoorzaal en daarin zaten kunstenaars en hun genodigden, maar ook relaties van Kunst-Zinnig-Brein en veel belangstellenden.
Ank opende de middag en gaf het woord aan Monique Verber. Monique is adjunct-directeur van het Watermuseum en vertelde hoe enthousiast het museum is over deze tentoonstelling.

Vervolgens vertelde Sophia over Kunst-Zinnig-Brein en een van haar schilderijen die in de expositie is te zien.
Ook Marian, Joep en Ellert-Jan lieten op het podium een schilderij zien en gaven daar uitleg bij.

Wethouder Roelof van der Zee heeft wmo en sociale wijkteams in zijn portefeuille en vertelde zijn eerste spontane indrukken van de schilderijen die hij heeft gezien. Het gezamenlijke werk vond hij ‘donker, maar ook vloeiend en vol leven’. ‘Er is veel moois op de schilderijen, maar soms zie ik ook een traan.’ Hij gaf de kunstenaars een groot compliment.
De wethouder verrichtte de openingshandeling samen met Ellert-Jan en Joep. Met een verfstift tekende hij contouren op een voorbewerkt doek, dat uiteindelijk ons nieuwe logo liet zien.

Ank bedankte enkele mensen die haar hebben gesteund in de voorbereidingen naar deze expositie: Marco de Leeuw (die de eerste contacten met het Watermuseum legde), Monique (van het Watermuseum zelf), Bas (die de website en publiciteit verzorgt) en natuurlijk de wethouder.

En toen was het zover: we kregen de gelegenheid om de schilderijen en de bijbehorende verhalen bekijken. De aanwezige kunstenaars gaven er tekst en uitleg bij. Het was lang vol langs de twee lange wanden …

Praktische informatie:
De expositie Water is te zien tot en met 30 maart 2020. (Helaas is Het Watermuseum gesloten in verband met het coronavirus.)
Locatie: Watermuseum Arnhem
Adresgegevens: Zijpendaalseweg 26-28, 6814 CL Arnhem
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur

19 januari 2020