Sophia en Marianne gaan internationaal!

Twee van onze kunstenaars, Marianne Beernink en Sophia van Doesum, doen mee aan de internationale ‘Art competition’ van de EFNA (European Federation of Neurological Associations).
De EFNA is een overkoepelende Europese organisatie die ‘een kwalitatief beter leven voor mensen met een hersenaandoening in Europa’ nastreeft.

‘De kunstwedstrijd heeft de titel Me and my brain,’ vertelt Sophia.
‘De opdracht van de wedstrijd is dat we een tekening, schilderij, collage of digitale illustratie maken die de relatie tussen het schilderij en het brein duidelijk maakt.
In het werk moet naar voren komen wat de impact van het hersenletsel heeft op je leven.’

‘Met Kunst-Zinnig-Brein doen we dit natuurlijk al jaren. Onze schilderijen en de verhalen vertellen over het leven met hersenletsel.
Deze kunstwedstrijd ligt dus mooi in het verlengde van wat Kunst-Zinnig-Brein doet.’

Marianne en Sophia zullen ieder met drie schilderijen en hun verhalen deelnemen. Het zijn schilderijen die al op diverse exposities te zien waren.
Naast de verhalen en de schilderijen vermelden zij natuurlijk ook Kunst-Zinnig-Brein.

‘We hebben allebei bij de inzendingen een klein stukje geschreven over Kunst-Zinnig-Brein,’ gaat Sophia verder. ‘Dat moest in het Engels. Best pittig, maar het is me goed gelukt.
Ik heb alles al ingeleverd en Marianne gaat het binnenkort afmaken.’

Uiterlijk 7 december 2020 moeten de schilderijen en de verhalen bij de organisatie binnen zijn.
Alle inzendingen zullen op de website van de EFNA te zien zijn.

‘Half januari is de bekendmaking van de prijswinnaars. Er is één hoofdprijs en er zijn drie eervolle vermeldingen,’ legt Sophia uit.
‘Ik hoop dat de organisatie het verhaal over Kunst-Zinnig-Brein meeneemt in het geheel. Dat zou toch mooi zijn: dat mensen op Europees niveau weten van het mooie werk van Kunst-Zinnig-Brein. Daar gaan we voor!’

Je vindt meer informatie over EFNA en de kunstwedstrijd op de website van EFNA.


30 oktober 2020