Robert gaat nieuwe cartoons tekenen

Robert Hofstede is een van de kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein. Al ruim een jaar tekent Robert een strip over Koos Kneus voor het magazine van de Kap. De Kap is een organisatie voor informele zorg in gemeente Apeldoorn. We vertelden al over zijn strips in dit nieuwsbericht.
Robert heeft de smaak van het pentekenen weer helemaal terug te pakken. ‘Ik wil er graag mee verder. Niet met een thema, maar gewoon vrij werk.

Daarom binnenkort op deze website: een regelmatige cartoon, getekend door Robert.
Hieronder een van zijn eerste proefschetsen. De foto is niet goed en de oorspronkelijke tekening is helaas onvindbaar. ‘Dat gaat me niet nog eens gebeuren,’ zegt Robert. ‘Binnenkort deel 1 van een serie die ik exclusief voor de website van Kunst-Zinnig-Brein ga maken.’


(Deze proeftekening gaat over Koos Kneus en de Geheime CoronaPolitie. De ene agent zegt tegen de andere: ‘Ga jij maar naar Koos toe, want als hij dát onder anderhalve meter verstaat, zou ik zijn duimstok wel eens willen zien.’)

Wie is Robert?
Robert Hofstede studeert als jongeman aan de Rietveldcademie en maakt sindsdien olieverfschilderijen. Ter ontspanning begint hij ook met pentekeningen.
Na zijn hersenletsel in 2013 is hij veel van zijn vaardigheden kwijt. De eerste schilderijen die hij bij Kunst-Zinnig-Brein maakt, vindt hij zelf maar niets. ‘Ik kan het niet meer,’ zegt hij. Maar de laatste tijd wordt dat anders. ‘Ik merk toch dat er vaardigheden terug komen.’ Robert heeft tot nu toe aan alle projecten, thema’s en exposities bijgedragen.
In september 2018 prijkt zijn schilderij Terug naar mijn top op de voorkant van de catalogus voor de kunstveiling ter gelegenheid van HersenStrijd. Tijdens de veiling op 29 september in Meerssen wordt het schilderij verkocht voor €350.
Begin 2019 vraagt de Kap of we iemand weten die een prikkelende en beetje ondeugende strip zou kunnen maken voor Informeel, het tijdschrift van de organisatie. Toevallig heeft Robert in die tijd het pentekenen weer opgepakt en we denken gelijk aan hem. In juni 2019 verschijnt zijn eerste strip in het magazine.


2 augustus 2020