Kunst-Zinnig-Brein in tijden van corona (15): Annette Meessen

Ook de vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein kunnen elkaar in deze dagen niet ontmoeten, maar ook zij zitten niet stil. In deze serie laten we zien hoe we thuis bezig zijn met het schilderen of creatieve activiteiten. Je ziet ons aan het werk en zoals gebruikelijk vertellen we er een verhaal bij. 
Vandaag in deel 15: Annette.
Annette is vrijwilliger bij Kunst-Zinnig-Brein.

‘Annette ken ik al heel veel jaren,’ vertelt Ank Kempink, de aanjager en begeleider van Kunst-Zinnig-Brein. ‘Ze was jaren ondersteuner, doktersassistente bij een huisartsenpraktijk. Ze is enthousiast, creatief, inventief en origineel. Ze geeft cursussen keramiek en maakt zelf prachtig en persoonlijk werk. Daarnaast is ze echt een mensenmens.

Vorig jaar mei ging zij ter oriëntatie met mij mee naar Harderwijk, naar een infomarkt van een organisatie, waar Kunst-Zinnig-Brein een presentatie van schilderijen gaf. Ze was onmiddellijk om en wilde graag betrokken zijn bij Kunst-Zinnig-Brein.
En ze ging gelijk goed aan de slag! Ze hielp mee tijdens het Nursing Congres in januari en assisteerde bij het inrichten van de exposities in het Watermuseum en bij boekhandel Praamstra.’

 

Na mijn werkzame leven wilde ik graag een bijdrage leveren door vrijwilligers werk te gaan doen.
Bij kunstzinnig brein kan ik zowel mijn creativiteit als mijn plezier in werken met en voor mensen kwijt.

In september 2019 werd ik hartelijk ontvangen de kunstenaars en de vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein. Ik mocht ik meehelpen en meedenken over exposities inrichten, schilderochtenden en dergelijke, tot in maart de coronacrisis kwam en dit ineens allemaal stopte.

Mijn creativiteit kon ik wel kwijt door veel in de tuin te werken en met keramiek bezig te zijn, maar als alle sociale contacten wegvallen wordt het toch wel heel eenzijdig en saai.
Hopelijk worden de maatregelen binnenkort verder versoepeld zodat we verder kunnen waar we zijn gestopt.


Annette Meessen
Vrijwilligster Kunst-Zinnig-Brein
22 juni 2020