Kunst-Zinnig-Brein in tijden van corona (10): Ineke Dijkstra

Ook de vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein kunnen elkaar in deze dagen niet ontmoeten, maar ook zij zitten niet stil. In deze serie laten we zien hoe we thuis bezig zijn met het schilderen of creatieve activiteiten. Je ziet ons aan het werk en zoals gebruikelijk vertellen we er een verhaal bij.
Vandaag in deel 10: Ineke Dijkstra.

Ineke is vrijwilliger bij Kunst-Zinnig-Brein.

‘Ineke is een vrijwilliger van het eerste uur,’ vertelt Ank Kempink, de aanjager en begeleider van Kunst-Zinnig-Brein. ‘Al veel jaren is Ineke betrokken bij Kunst-Zinnig-Brein. Ik zie en begrijp van haar dat het haar ontspanning brengt. En dat terwijl ze zich enorm inzet.’

‘We waren net weer begonnen met een nieuwe reeks schilderochtenden op de woensdag,’ zegt Ineke. ‘Toen gooide corona roet in het eten en zat ik alle dagen thuis met veel, heel veel vrije tijd. Tijd die ik toch op een leuke manier wil doorbrengen.
Nu vind ik het altijd leuk om te lezen en vooral om te puzzelen. Met een puzzel van duizend stukjes ben ik wel een tijdje zoet, dus heb ik de puzzels maar weer tevoorschijn gehaald. In de afgelopen weken heb ik al meerdere puzzels gelegd.
Maar eerlijk is eerlijk: ik verheug me enorm op de start van het Open Atelier en de exposities. De laatste ‘stille’ weken is me duidelijk geworden wat Kunst-Zinnig-Brein voor me betekent en andersom …’

Ineke Dijkstra
Vrijwilliger bij Kunst-Zinnig-Brein
7 mei 2020