Kunst-Zinnig-Brein op het Neurologie Symposium in Leeuwarden (18 april 2019)

Op donderdag 18 april staan Sophia, Marianne en Co al vroeg in het Medisch Centrum Leeuwarden. Om half negen begint daar het Neurologie Symposium over NAH. Honderden symposiumgangers volgen die dag allerlei lezingen en workshops.
Kunst-Zinnig-Brein presenteert zich met een mini-expositie en de verkoop van de mini-schilderijtjes en ons boek.

Ank en Bas volgen die dag de acties van Sophia, Marian en Co via WhatsApp:
Bas: ‘Ziet er mooi uit daar. Beetje leeg, nog. Loopt iedereen alleen maar langs of lijkt dat maar zo?’
Ank: ‘Maak je geen zorgen. Sophia haalt de passanten wel naar zich toe. Zij staat en gaat immers op de barricade voor Kunst-Zinnig-Brein!’

Sophia vertelt later:
‘We stonden in de hal waar alle bezoekers van het ziekenhuis doorheen moeten om bij hun afspraak of afdeling te komen. Een etage hoger vond het symposium plaats. Tijdens de pauzes waren wij zichtbaar voor de bezoekers van het symposium. We kregen tafels en stoelen voor onze expositie en we hadden onze nieuwe schildersezels bij ons. Het grote Kunst-Zinnig-Breinschilderij was pontificaal zichtbaar vanaf de ingang. De mensen konden niet om ons heen.
Nog voordat we alles hadden staan kwamen er al kijkers en dat ging de rest van de dag door. We hebben mooie gesprekken gehad met mensen uit de zorg, met mensen die ook NAH hebben of die in hun omgeving mensen hebben met NAH, of gewoon met bezoekers die in het ziekenhuis moesten zijn.
Bijna iedereen vond het prachtig wat wij schilderen en de verhalen indringend. Er was oprechte belangstelling voor ons en we kregen veel lofdat we ons zo profileren. Vanuit het werkveld was er belangstelling voor de wijze van werken: schilderijen met verhalen. Hoe bouwen jullie dit op, wanneer schilderen jullie en in welke setting? Vallen jullie onder een zorgverleners organisatie? Ook hoorden we veel waardering voor de manier waarop we onszelf staande weten te houden zonder enige financiële hulp. Natuurlijk hebben we benoemd dat we ondersteuning krijgen van Siza, de organisatie waar het allemaal is begonnen.
Het was een mooie dag en we hebben we Kunst-Zinnig-Brein goed in beeld gebracht. We kunnen er met een heel goed gevoel op terugkijken. Kunst-Zinnig-Brein is zelfs in het hoge noorden van het land in beeld!’

Foto’s: Sophia, Marianne en Co