Joep van Moorst ontwerpt wenskaart voor de Dag van de Mantelzorg in Apeldoorn (10 november 2018)

Op 10 november is het Dag van de Mantelzorg.
De Apeldoornse organisatie de Kap, die vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunt, vroeg ons of we een ontwerp konden aanleveren voor een wenskaart ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg in Apeldoorn.

De samenwerkende organisaties die de opdracht hebben gegeven voor de kaart, hebben uit een aantal schilderijen van verschillende kunstenaars één werk gekozen. Dat was unaniem ‘het vogeltje’ van Joep van Moorst.

Joep heeft in 2009 een CVA gehad en hersenletsel opgelopen. Hij tekende voorheen ook al. Bij Kunst-Zinnig-Brein heeft hij een paar mooie werken gemaakt. Daarnaast heeft hij onlangs een opleiding Grafische Vormgeving afgerond. Hoe mooi zou het zijn als hij ook het ’technische’ deel van de kaart kon doen?
Met een aantal richtlijnen, eisen, vragen en vrijheden ging Joep aan de slag. En wat is de kaart mooi geworden!

In de week rond 10 november valt de kaart bij geregistreerde mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn op de deurmat. In totaal zijn er vijfduizend exemplaren gedrukt.
Joep kreeg natuurlijk zelf ook een paar kaarten. Hij was er zichtbaar blij mee. En hij mag er trots op zijn! Wij zijn trots in ieder geval trots op hem.

Meer weten over het werk van Joep van Moorst? Bezoek zijn website: www.joepvanmoorst.com
Je ziet op zijn website zijn presentatie van de mantelzorgkaart hier: https://www.joepvanmoorst.com/grafisch/mantelzorgkaart/

Naschrift:
Op dinsdag 13 november mocht Joep op bezoek komen bij de commissie van de samenwerkende instellingen die de opdracht voor de kaart hadden gegeven.
Ines Koopman (Stimenz), Sari van Veen (KleinGeluk) en Karin Fennes (de Kap) spraken hun dankbaarheid uit en overhandigden hem een mooi cadeau ter beloning.