‘Heuglijk ontspannen’, rondleidingen voor mensen met NAH in museum CODA, gaat van start!

Op een dag dat CODA Museum in Apeldoorn voor reguliere bezoekers gesloten is, zijn er in het museum speciale rondleidingen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH): Heuglijk ontspannen.
Kunst-Zinnig-Brein heeft eerder dit jaar samen met Stichting NAH Gelderland, de Kap en CODA meerdere proefrondleidingen gedaan.
De eerste officiële rondleiding vindt plaats op maandag 4 november van 10.15 tot 11.45 uur. Verdere rondleidingen zijn gepland op 3 februari, 6 april en 8 juni 2020.

Speciaal opgeleide rondleiders nemen de deelnemers mee langs een aantal werken, waarover ze vervolgens met elkaar in gesprek gaan.
Tijdens de uitleg en opdrachten zijn klapstoelen aanwezig, zodat iedereen kan zitten.
De nadruk ligt vooral op het plezierige, bijzondere, creatieve en inspirerende, waarbij ook het delen van verhalen en ervaringen centraal staat.
Het is een ontspannen en inspirerende ochtend die ervaringsdeskundigen zeer waarderen: ‘We waren er écht even uit, zonder dat de nadruk op de ziekte ligt,’ aldus een van hen.

Voor de flyer heeft CODA Apeldoorn gebruik gemaakt van ons gezamenlijke Kunst-Zinnig-Brein-schilderij.

Meer informatie over Heuglijk ontspannen op 4 november vind je als je op deze link klikt. Daar lees je ook hoe je je kunt aanmelden.