Het is Robert weer gelukt

Onze kunstenaar Robert Hofstede heeft weer een tekening gemaakt voor Informeel.
Informeel is het halfjaarlijkse magazine van de Kap, de organisatie voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Apeldoorn.

Dit keer maakte Robert niet een stripverhaal dat uit meerdere plaatjes bestaat.
De opdracht was nu anders: hij kreeg drie verhalen uit het tijdschrift te lezen met de vraag: bij welk verhaal zou je een tekening willen/kunnen maken?
‘Dat was een mooie opdracht,’ legt Robert uit. ‘Ik koos voor een verhaal over een mantelzorger die zó veel aan haar hoofd heeft, dat ze bijna zélf een mantelzorger nodig heeft. Daar gaat de tekening ook over.’

Ook dit keer kostte het Robert wel wat moeite.
‘Door mijn hersenletsel ontbreekt het me aan energie en initiatief,’ vertelt hij. ‘Ik heb dan wel een idee wat ik ongeveer wil tekenen, maar het lukt me gewoon niet om te beginnen. Dan heb ik wat stimulans nodig en die kreeg ik ook nu weer. Uiteindelijk was de tekening gelukkig mooi op tijd klaar. De redactie van Informeel van de Kap heeft er met digitale inkleuring weer iets heel moois van gemaakt. Ik ben er heel blij mee.’

Het verhaal met de tekening van Robert is te lezen in het julinummer 2022. Je kunt het hele tijdschrift bekijken als je hier klikt.

3 juli 2022