Grote belangstelling voor de opening van onze expositie ‘Historisch Holland’ – 4 oktober 2019

Onder grote belangstelling opende wethouder Van Noort onze nieuwe expositie ‘Historisch Holand’, op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 in multifunctioneel zalencomplex De Roef in Harderwijk.
Ank opende de middag en vertelde hoe deze expositie tot stand is gekomen. De heer en mevrouw Middelkoop, de ouders van onze kunstenaar Joop, wonen al jaren in Harderwijk en hebben de eerste contacten gelegd met De Roef en de wethouder. Joop is opgegroeid in Harderwijk en heeft mooie herinneringen aan zijn jeugd aldaar.

Sophia vertelde bevlogen hoe zij heeft leren leven met hersenletsel, wat haar beperkingen zijn en wat het schilderen voor haar en voor de andere kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein betekent. Haar verhaal maakte grote indruk bij de toehoorders.
Vervolgens kwam mevrouw Middelkoop kort aan het woord. Zij is vooral dankbaar dat Kunst-Zinnig-Brein bestaat en haar zoon en alle betrokkenen zo veel brengt.

Toen was het de beurt aan de wethouder wmo, sociaal domein, kunst en cultuur, de heer Van Noort. Hij sprak zijn lof en bewondering uit voor Kunst-Zinnig-Brein en beloofde dat de gemeente Harderwijk graag in contact blijft met ons over de mogelijkheden van exposities in Harderwijk in de toekomst.
Vervolgens verrichtte hij samen met Joop Middelkoop de openingshandeling: met de zakmessen van Joop gingen zij een in karton verborgen schilderij te lijf.

Ank bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de expositie en de opening ervan. In het bijzonder noemde zij de bedrijfsleider Erik Vervoorn en Geke Petersen, de vaste medewerker van De Roef. Dankzij hun gastvrijheid en medewerking konden we deze prachtige opening vieren.
Ten slotte kon iedereen de schilderijen bekijken en de bijbehorende verhalen lezen. Veel van de kunstenaars waren aanwezig om hun werk toe te lichten.
In totaal zijn er zestien nieuwe werken van veertien verschillende kunstenaars te bekijken. Het merendeel is gemaakt op doek met acryl- of olieverf. Een enkeling gebruikte pastelkrijt, grafietstiften/potlood, aquarelverf en pen.

Praktische informatie:
De expositie is te zien vanaf vrijdag 4 oktober tot en met vrijdag 13 december.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot middernacht, op zaterdag alleen geopend bij verhuur
Locatie: Multifunctioneel Centrum De Roef, Zuiderzeepad 1, 3844 JV Harderwijk

Met bijzonder veel dank aan:
Geke Petersen en Erik Vervoorn van De Roef in Harderwijk

Foto’s:
Marian Beernink en Bas Langereis