Finissage mini-expositie Praamstra in Deventer trekt veel bezoekers (16 februari 2020)

Onze mini-expositie in Salon de Praam, ter gelegenheid van het KOP-festival in Deventer, is afgelopen.
Zondag 16 februari hielden we een ‘finissage’. Ank had enkele mensen uitgenodigd en verwachtte met een klein groepje de expositie te kunnen afsluiten. Welnu, de bovenverdieping van de mooie boekhandel Praamstra stond propvol belangstellenden en er ontstond een spontaan programma met sprekers.

Chrisjan van Marissen nam het woord en heette iedereen van harte welkom in zijn boekhandel. Hij vertelde dat hij de afgelopen drie weken veel mooie reacties op onze mini-expositie heeft gekregen. Ook introduceerde hij Huub Eggen, de coördinator van het KOP-festival.

Huub legde uit wat het Science Café in Deventer is: een maandelijkse thema-avond over wetenschap. Zij organiseert tweejaarlijks het KOP-festival, een evenement rondom het hoofd en het brein. Dit jaar wilde het Café ook iets doen met kunst en Huub ontdekte via onze website het bestaan van Kunst-Zinnig-Brein. Al snel was de verbinding met de boekhandel gemaakt.

Aansluitend konden we nog éénmaal de schilderijen bekijken en de bijbehorende verhalen lezen. Joep en Sophia waren aanwezig om uitleg erbij te geven. Joep had zo ongeveer zijn hele familie meegenomen, inclusief tante en oom. Verder waren er vrijwilligers met hun partner en veel andere belangstellenden uit ons netwerk.
De boekhandel zorgde voor koffie, thee en frisdrank. Ank had wat hapjes, chocolade en baksels meegenomen.
Veel mensen namen van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in de boekhandel.

Na een uurtje was de finissage afgelopen en namen we afscheid van Huub en Chrisjan.
We bedanken Chrisjan van harte voor zijn gastvrijheid en enthousiasme. Kunst-Zinnig-Brein hoopt dat we in de toekomst vaker een mini-expositie kunnen inrichten in Salon de Praam!

(16 februari 2020)