Wethouder opent onze nieuwe expositie ‘Historisch Holland’ in De Roef, Harderwijk – 4 oktober 2019

Locoburgemeester en wethouder wmo (welzijn, kunst en cultuur), de heer Van Noort, opent onze nieuwe tentoonstelling op vrijdag 4 oktober.

Onze nieuwe expositie heet Historisch Holland en bestaat uit nieuwe werken door verschillende kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein. Zoals gebruikelijk is er naast het schilderij ook een verhaal te lezen, waarin de kunstenaar iets vertelt over het werk en zichzelf.

In totaal zijn zestien nieuwe werken van veertien verschillende kunstenaars te bekijken. Het merendeel is gemaakt op doek met acryl- of olieverf. Een enkeling gebruikte pastelkrijt, grafietstiften/potlood, aquarelverf en pen.
Het thema geeft veel ruimte aan de kunstenaars. Veel ideeën passeerden en hebben we met elkaar besproken: van Harderwijk tot landelijk en nog ruimer. De expositie is hierdoor heel divers in de uiteindelijke werkstukken.
Soms wisselde een kunstenaar meerdere malen van idee en schilderde het doek weer over. Robert Hofstede bijvoorbeeld. Hij schilderde eerst het Rijksmuseum, maar veranderde toch van idee: een imposante Euromast. Uiteindelijk werd het een kleine Euromast achter een groene omgeving.
In een enkel geval hebben we ter plaatse onderzoek gedaan, doordat we een bezoek brachten aan de plek die op het doek moest komen. Voor de bezoeker van de expositie nu de vraag: klopt de werkelijkheid met het schilderij?

Joop Middelkoop, een van de kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein, groeide in Harderwijk. Zijn ouders wonen er nog steeds en zij hebben de locatie De Roef geregeld. In juni 2018 maakten we voor het eerst kennis met De Roef. De locatie was gelijk enthousiast en plande een periode in dat we kunnen exposeren. Op woensdag 2 oktober richten we de expositie in.
De ouders van Joop waren ook actief betrokken bij de voorbereidingen van de expositie. Zo benaderden zij de wethouder en het Harderwijker Nieuws en vonden zij de wethouder bereid om de expositie te openen.

 

De uitnodiging voor de expositie is ontworpen door Joep van Moorst. Ook hij is als kunstenaar betrokken bij Kunst-Zinnig-Brein en werk van hem is in de expositie te zien.

Praktische informatie:
Opening: vrijdagmiddag 4 oktober van 15.30 – 17.30 uur
De expositie is te zien vanaf vrijdag 4 oktober tot en met vrijdag 13 december.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot middernacht, op zaterdag alleen geopend bij verhuur
Locatie: Multifunctioneel Centrum De Roef, Zuiderzeepad 1, 3844 JV Harderwijk


11 september 2019