‘Ben er wel trots op’

‘Ben er wel trots op,’ zegt Robert, als hij zijn getekende strip ziet in Informeel, het halfjaarlijkse magazine van de Kap. ‘Ik ben blij dat ik een functie heb, dat ik mij nuttig kan maken.’
Robert is een van de kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein. De Kap is een organisatie voor informele zorg in gemeente Apeldoorn. Al ruim een jaar tekent Robert een strip voor het magazine van de Kap.

Robert Hofstede studeert als jongeman aan de Rietveldcademie en maakt sindsdien olieverfschilderijen. Ter ontspanning begint hij ook met pentekeningen.

Na zijn hersenletsel in 2013 is hij veel van zijn vaardigheden kwijt. De eerste schilderijen die hij bij Kunst-Zinnig-Brein maakt, vindt hij zelf maar niets. ‘Ik kan het niet meer,’ zegt hij. Maar de laatste tijd wordt dat anders. ‘Ik merk toch dat er vaardigheden terug komen.’
In september 2018 prijkt zijn schilderij Terug naar mijn top op de voorkant van de catalogus voor de kunstveiling ter gelegenheid van HersenStrijd. Tijdens de veiling op 29 september in Meerssen wordt het schilderij verkocht voor €350.

Begin 2019 vraagt de Kap of we iemand weten die een prikkelende en beetje ondeugende strip zou kunnen maken voor Informeel, het tijdschrift van de organisatie. Toevallig heeft Robert in die tijd het pentekenen weer opgepakt en we denken gelijk aan hem. In juni 2019 verschijnt zijn eerste strip in het magazine, in december 2019 de tweede en onlangs dus de derde.
Robert mag er trots op zijn!

 


2 juli 2020