Ons boek

In mei 2016 verscheen ons boek Kunst-Zinnig-Brein – door kunst weer perspectief. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. In het boek zijn zeven kunstenaars met een schilderij te zien. De kunstenaars vertellen over hun schilderij, maar ook over hun leven. Daarnaast komt iemand uit de omgeving van de kunstenaar aan het woord. Het voorvoord is geschreven door Annet Wielemaker, voorzitter van de Hersenstichting.

Voor mensen die Niet-Aangeboren Hersenletsel oplopen, verandert de wereld rigoureus. Bij velen is sprake van een breuk in de levenslijn. Hoe krijg je je leven weer op de rit? Niet alleen de persoon zelf, maar ook de directe en indirecte omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Juist die onzichtbare beperkingen leveren vaak het grootste probleem op. Want wat in eerste instantie niet zichtbaar is, geeft vaak onbegrip bij de ander.

Kunst-Zinnig-Brein is een boek vol beelden en verhalen, gemaakt door kunstenaars die allen Niet-Aangeboren Hersenletsel hebben. Het is daardoor een boek voor alle mensen die zelf of in hun omgeving met Niet-Aangeboren Hersenletsel te maken krijgen.

De schilderijen en verhalen maken Niet-Aangeboren Hersenletsel zichtbaar. Ze laten zien wat de schilders en vertellers ondanks de beperkingen kunnen bereiken: door kunst weer perspectief.

Het boek bestellen?

Kunst-Zinnig-Brein - door kunst weer perspectief is helaas uitverkocht.
We denken na over een herdruk of een elektronische versie. Daarover binnenkort meer nieuws.

Toch meer weten? Mail naar kunstzinnig.brein@gmail.com, zet in de onderwerpregel: ‘KZB-boek’ en stel uw vraag. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.